Du bliver hvad du tænker

Kvinder der tænkerNår vi mennesker møder problemer eller ønsker at opnå noget, vores tanker gå i gang med at overveje hvad vi kan gøre. Hvilke handlinger der gør at vi løser problemet eller opnår vores mål. Hvis du vil til Gran Canaria ville du sikkert vælge en dato, booke flybilletter og hotel. Hvis du lige er blevet fyret vil du måske begynde at undersøge mulige jobs og sende ansøgninger.

Mange klienter der opsøger mig, har allerede forsøgt efter bedste evne at handle sig ud af deres problemer. For mange ligger både en del af problemet og en del af løsningen i deres tanker og følelser. Prøv at overvej disse fire spørgsmål:

  • Er du opmærksom på dine følelser?
  • Har du kontrol over dine følelser?
  • Er du opmærksom på dine tanker?
  • Har du kontrol over dine tanker?

De fleste oplever, at tanker påvirker deres humør og negative tanker påvirker deres humør negativt. Så hvorfor tager vi os ikke bare sammen og tænker positivt?

Desværre kan vi ikke bare uden videre, beslutte os for hvordan vi til tænke. Vi kan træne os til at få mere kontrol over vores tanker, og vi kan blive bedre til at undgå negative tankespiraler. Det første skridt er at blive opmærksom på dine følelser, og bemærke sammenhænge imellem tanker og følelser. Nogle er trætte og irritable, i en halv times tid når de kommer hjem fra arbejde. Nogle bliver vrede hver gang de taler med deres forældre? Hvilke tanker mon der ligger bag de negative følelser du oplever? Kunne du tænke noget andet eller tænke på en anden måde?

Jeg havde engang en kollega jeg delte kontor med, som gjorde mig meget irriteret. Jeg tænke mange vrede tanker, blandet andet at han var langsom, inkompetent og ikke lyttede til hvad jeg sagde til ham. På et tidspunkt besluttede jeg mig for at tænke, at var sat i verden for at jeg dagligt kunne træne min rummelighed. Min kollega ændrede sig ikke, men efterhånden som min nye tankemåde fæstnede sig, blev jeg mindre og mindre irriteret på ham

En simpel øvelse

Jeg vil gerne opfordre dig til at bruge fem minutter hver dag den næste måneds tid, på at afprøve en lille øvelse. Målet med øvelsen er at hjælpe din positive tænkning på vej. Det eneste du skal gøre er, at skrive de tre mest positive ting du har oplevet i løbet af dagen ned, inden du går i seng. Hvis du har svært ved at finde tre ting hver dag, er der ekstra god grund til at afprøve øvelsen. Måske er dine tre mest positive ting i dag at du ikke blev kørt ned på vej til arbejde, at det ikke regnede så meget som du havde forventet og at du ikke gik sulten i seng. Eller måske kan du finde nogle ting er en lille smule mere positive?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *