Fastlåst i en uønsket situation

Kort om fastlåsthed

Fastlåst kvinde
De fleste der beskriver deres liv som fastlåst, befinder sig i en uønsket situation hvor alle veje som eventuelt kunne lede væk fra situationen ikke opleves som reelle muligheder.

Typisk er det hensynet til børn, partner, job, penge, tryghed eller lignende, der gør at vi sidder fast i en frustrende situation. Muligheden at pakke en kuffert og forlade hus, partner, børn og job for at rejse rejse til Langbortistan, er sjældent den rigtige løsning. Når man forlader noget kan det ofte være en en-vejs billet, der er ingen vej tilbage.

Et konkret forløb med en fastlåst kvinde

Jeg blev kontaktet af en kvinde som oplevede at hun følte sig fastlåst. Det var ligesom hun ikke rigtig kunne komme ud af stedet, hun oplevede tingene som meningsløse. Hun havde brug for nogle forandringer men kunne ikke komme igang. Hun oplevede at hun var stresset, deprimeret og energiforladt.

Vi undersøgte, hvor vidt det var rimeligt, at hun altid skulle hjælpe andre og lægge øre til andres problemer, uden af tænke på sine egne behov. En af de ting vi nåede frem til, at det hun havde brug for, var evnen til at sige fra overfor venner, familie, kæreste, bestyrelsesarbejde og i sit øvrige privatliv. Da hun var rigtig dygtig til at sige fra på sit arbejde, målrettede vi vores indsats imod at få overført denne kompetence til hendes øvrige liv. Da hun begyndte at sige fra overfor ting som hun tidligere havde påtaget sig uden at tænke over det, begyndte hun at få mere energi og glæde. Til hendes overraskede bedres hendes relationer i mange af de sammenhænge hvor hun begyndte at sige fra. Vi startede en positiv spiral opnåede den bevægelse i hendes liv hun havde brug for.

Videre til dilemmaer og svære valg

Tilbage til forsiden