Find nye muligheder

Mand sidder på brikker til et puslespilDe fleste har haft tidspunkter, hvor de har oplevelsen af, at de sidder fast i et eller flere områder af deres liv. Det kan for eksempel være jobsituationen, økonomien, parforholdet eller familien. De oplever at de er et sted de ikke bryder sig om, uden at se nogen mulighed
for at komme væk eller at komme videre. Hvis du er i sådan en situation er det en god idé at træde et skridt tilbage og udvide dit perspektiv. Her er mit forslag til hvordan:

 • Det første du kan gøre er at flytte fokus fra det du ikke vil og hen til det du gerne vil. Start med ukritisk at skrive alt ned du måske kunne have lyst til. Det kan hjælpe, at du forestiller dig, at alt er muligt, for at få sat fantasien og kreativiteten i gang.
 • Når du er kommet op med en masse idéer, begynder du at undersøge, hvad der skal til for at føre dem ud i livet, stadig uden at forkaste nogen idéer. Hvis du vil flyve til månen, vil det måske kræve en uddannelse som astronaut, et helbredscheck og at du kontakter NASA.
 • Efter at du har klarlagt alle dine idéer, begynder du at bruge dit kritiske blik. Enkelte idéer vil være urealistiske. Andre vil kræve justeringer eller en nærmere undersøgelse. Stille og roligt vil du kunne se omridset af et positivt mål. Ved at tage de første små skridt imod et mål er du i bevægelse, og på vej væk fra den fastlåste situation.

Det kan være en god idé at få en god ven til at hjælpe dig. Gerne en som kender dine potentialer og som vil udfordre dig, hver gang du siger at noget ikke er muligt.

3 meninger om “Find nye muligheder”

 1. Og en ven er også god som “accountability partner”.

  Man glemmer meget hurtigt det man lover sig selv, så det er bedre at forpligte os over for andre 😉

  Det virker i hvert fald rigtigt godt for mig.

  1. Ja, jeg er helt enig. Jeg har specielt rigtig gode erfaringer med mine venner hvor vi begge forpligter os overfor hinanden.

 2. Interessant perspektiv med en brainstorm.
  Jeg plejer at sætte fokus på noget jeg kan gøre, når der er noget andet jeg føler mig kørt fast i.
  Ved at flytte fokus fra noget der føles umuligt og til noget hvor man alligevel kan gøre en forskel for sig selv, skabes der en lille sejr, der i sidste ende er med til at ændre på den negative tilgang til tingene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *